Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Ruuhkamaksujen käyttöönotossa on paljon voittajia”

18.1.2011 15.50

Lasse Leipola

Vihreiden puoluehallitus esittää ruuhkamaksuja seuraavaan hallitusohjelmaan.

”Ruuhkamaksujen käyttöönotossa on paljon voittajia. Ruuhkat lievenevät, matka-ajat lyhenevät, joukkoliikenteen suosio kasvaa, liikenneturvallisuus paranee ja päästöt vähenevät. Ruuhkamaksujen käyttöönotto on kirjattava seuraavaan hallitusohjelmaan ja toteutettava jo ensi vaalikaudella”, sanoo kansanedustaja Jyrki Kasvi vihreiden tiedotteessa.

Hänen mukaansa liikenne- ja viestintäministeriön esittämä aikataulu, jonka mukaan ruuhkamaksut otetaan käyttöön vuonna 2016, on liian hidas.

”Liikenneselvitysten mukaan Helsingin päätieverkko on tukkeutumassa jo vuoteen 2017 mennessä. Varojen keruu ja joukkoliikenteen kehittäminen täytyy aloittaa ajoissa”, Kasvi sanoo.

Hänen mukaansa tulevalla vaalikaudella on vaikea kuvitella pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kehittämiseen muuta uutta rahanlähdettä kuin ruuhkamaksut. Tuotot hän haluaa ohjata joukko- ja kevyen liikenteen kehittämiseen.

Vihreiden tietoyhteiskuntatyöryhmä, jonka puheenjohtaja Kasvi on, selvitti ruuhkamaksujen ja yksityisyydensuojan yhteensovittamisesta.

”Yksityisyydensuojan kannalta paras on järjestelmä, joka kerää käyttäjistä tietoja mahdollisimman vähän ja mahdollisimman lyhyeksi aikaa”, Kasvi sanoo.

liikenne  vihreät  hallitusohjelma  ruuhkamaksut 
Viite