Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Afrikannorsun suojelijat sytyttävät norsunluurovion

20.7.2011 9.14

Saija Räsänen

Lähes viisi tonnia takavarikoitua norsunluuta poltetaan tänään keskiviikkona Keniassa Tsavo Westin kansallispuistossa afrikannorsun suojelulle omistetun päivän kunniaksi. WWF:n mukaan afrikannorsun salametsästys on Keski-Afrikan metsissä hälyttävän tavallista.

"Valitettavasti afrikannorsun salametsästys ja norsunluulla käyty laiton kauppa ovat lisääntyneet tasaisesti viime vuosina, sillä norsunluun kysyntä on suurta", kertoo WWF:n afrikannorsun suojeluohjelman koordinaattori Lamine Sebogo järjestön tiedotteessa.

Kaupankäynti norsunluulla on ollut kiellettyä vuodesta 1989 saakka, mutta kansainvälisestä laista löytyy poikkeuksia. Esimerkiksi luonnollisesti kuolleiden norsujen luun kauppaaminen on sallittua. Sen sijaan rikollisilta takavarikoidun norsunluun kauppaaminen uudelleen on laitonta.

”Meillä on tapauksia, joissa hallitusten takavarikoimat ja varastoimat norsunluulastit on varastettu ja myyty laittomilla markkinoilla eteenpäin. Tämän tapainen heikko valvonta saattaa lisätä keinottelua ja salametsästystä”, sanoo WWF:n  laitonta villieläinkauppaa tutkiva analyytikko Colman O’Criodain.

Tänään Keniassa poltettavat 4,9 tonnia norsunluuta kuuluvat Singaporesta vuonna 2002 takavarikoituun lastiin. Osa takavarikoidusta norsunluusta on luovutettu takaisin alkuperämaihin.

eläimet  eläintensuojelu 
Viite