Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / Adele De Witte

Keinokastelua Etelä-Afrikkalaisella tilalla.
Keinokastelua Etelä-Afrikassa. Asiantuntija toivoo lisää rahaa kastelujärjestelmien kehittämiseen. Istockphoto / Adele De Witte

Keinokastelua Etelä-Afrikassa. Asiantuntija toivoo lisää rahaa kastelujärjestelmien kehittämiseen.

Afrikka voi moninkertaistaa ruokatuotantonsa

17.6.2008 9.50

Vihreä Lanka

Afrikka voi kolmin- tai nelinkertaistaa ruokatuotantonsa kahden viljelykauden aikana. YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö FAO:n asiantuntijan mukaan maanosan tulisi siirtyä pikaisesti tuottoisampiin siemenlajikkeisiin.

”Afrikkaan tuodaan ruokaa 25 miljardilla dollarilla, ja se vastaanottaa kolmanneksen maailman ruoka-avusta. Ruokakriisiä ei voida ratkaista jatkamalla hyväntekeväisyyttä”, sanoi Mafa Chipeta uutistoimisto Reutersille.

Chipetan mukaan Afrikan on opittava ruokkimaan itsensä. Hänen mukaan hallitusten tulisi laskea lannoitteiden hintoja, investoida kastelujärjestelmiin ja tuoda markkinoille tuottoisampia lajikkeita.

Chipeta ei pidä geenimuunneltuihin lajikkeisiin siirtymistä välttämätömänä.

Nairobissa käynnistyi eilen FAO:n kokous. Kenian maatalousministeri William Ruto totesi avajaisissa, että 46 prosenttia afrikkalaisista elää nälässä.

Kaksi kolmasosaa Afrikan työväestöstä työskentelee maataloudessa. FAO:n Afrikan osaston apulaisjohtaja Mobido Traore muistutti, että vielä 20 vuotta sitten Afrikka oli ruoan nettoviejä.

ruoka  maatalous 
Viite