Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Afrikkalaiset esiintyjät pääsemässä sittenkin Facesille

28.7.2011 9.30

Saija Räsänen

Faces Etnofestivaalin afrikkalaiset artistit Obi Phrase ja Mikeo ´D Don pääsevät luultavasti esiintymään Suomeen tämän viikon perjantaina takaiskuista huolimatta.

Suomen Nigerian Abujassa toimiva suurlähetystö päätti aiemmin evätä esiintyjiltä viisumit, mutta uusintakäsittelyjen ansiosta miehet ovat nyt pääsemässä maahan.

Sierraleonelainen Obi Phrase on saanut Schengen-viisumin Ranskan kautta, ja Mikeo ´D Don on pyytänyt Suomen suurlähetystöstä uutta viisumikäsittelyä ja hakee nyt pikapäätöstä.

Sekä Obi Phrase että Mikeo ´D Don ovat kotimaissaan tunnettuja artisteja. Kaksikymmenvuotisen muusikonuran tehnyt Obi Phrase tunnetaan reggaeyhtye Ripsta Culturen laulajana, ja hän on toiminut myös rauhanaktivistina.

Mikeo ´D Don taas on kotimaassaan usein nähty festivaali- ja konserttiesiintyjä ja hän on kierrellyt myös ulkomailla esimerkiksi Liberiassa ja Guineassa.

Myös Facesin pääesiintyjän, eteläafrikkalaisen Ubuhle be Afrika -yhtyeen Suomeen saapumisessa on ollut ongelmia. Yhtye sai hankittua viisumin Sveitsiin, jossa se esiintyi aiemmin heinäkuussa, mutta Sveitsissä Schengen-viisumin saaminen Suomeen osoittautui ongelmalliseksi. Viisumin myöntää Sveitsissä Ruotsin suurlähetystö.

Lopulta yhtyeen jäsenet onnistuivat kuitenkin saamaan viisumin Suomeen "hyvän virkamiesyhteistyön ansioista", kertovat tapahtuman järjestäjät, jotka kiittelevät ulkoministeriön myönteistä suhtautumista Facesia kohtaan.

musiikki  festivaalit 
Viite