Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Air France väittää lentäneensä maailman vihreimmän lennon

14.10.2011 11.43

Lasse Leipola

Air France ja Airbus ovat saaneet puolitettua Toulousen ja Pariisin välisen lentomatkan päästöt. Koelennolla käytettiin polttoainetta, josta puolet oli valmistettu biomateriaalista. Tämän lisäksi käytettiin tehostettua lennonvarmistusta ja jatkuvan liu'un lähestymistä.

”Olemme ylpeitä tämän innovatiivisen projektin menestyksestä. Siinä yhdistyivät monet hankkeemme kestävän kehityksen saralla”, Air Francen yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja Bertrand Lebel sanoo tiedotteessa.

Koelennolla matkustajakohtainen hiilidioksidipäästö jäi 54 grammaan, mikä tarkoittaa, että keskimääräinen kulutus sadalla kilometrillä on 2,2 litraa/matkustaja.

Tehostettu lennonvarmistus mahdollistaa lyhyempien lentoreittien käyttämisen ja voi vähentää päästöjä jopa 10 prosenttia. Jatkuvalla liu'ulla tarkoitetaan tasaista laskeutumista sen sijaan, että kone laskeutuisi asteittain käyttäen polttoainetta tietyn lentokorkeuden säilyttämiseen.

Air France ei ole ainoa lentoyhtiö, joka yrittää pienentää päästöjään. Muun muassa Lufthansa ja Finnair ovat aiemmin kertoneet biopolttoainesuunnitelmistaan. Aiemmin tällä viikolla Virgin Atlantic kertoi kehittävänsä jätepolttoainetta, jonka on määrä puolittaa päästöt.

liikenne  lentäminen  lentoliikenne 
Viite