Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hyökyaalto Helsinki

Mielenosoitus.
Dipolin valtaajat. Mielenosoittajat muistuttivat kaivosalan aiheuttamista ongelmista.Hyökyaalto Helsinki

Dipolin valtaajat. Mielenosoittajat muistuttivat kaivosalan aiheuttamista ongelmista.

Aktivistit iskivät kaivosalan tilaisuuteen: ”Suora toiminta on ainoa toimintakanava”

27.11.2012 11.57

Lasse Leipola

Joukko aktivisteja on tunkeutunut Espoossa järjestettävään kaivosalan seminaariin. Kutsumattomat vieraat aiheuttavat häiriötä paitsi kokouspaikan sisällä myös laulamalla ja rummuttamalla ikkunoiden ulkopuolella.

”Tempauksella protestoidaan teollisuuden ja valtion pyrkimyksiä uskotella, että kaivostoimintaa voisi tehdä kestävällä tavalla. Kaivostoiminnan yhteydessä vihreää voi olla korkeintaan jätteiden värjäämät suot ja vedet, kuten Talvivaaran kohdalla on osoittautunut”, Hyökyaalto-verkoston tiedotteessa todetaan.

Tempauksella halutaan osoittaa solidaarisuutta Stop Talvivaara -liikkeelle sekä kaikille kaivosteollisuuden seurauksista kärsiville ympäri maailmaa.

”Ryhmä katsoo, että suora toiminta on ainoa jäljellä oleva toimintakanava vaikuttaa asiaan, sillä Suomen hallitus on sitoutunut toteuttamaan kaivosstrategiaa, jota laadittaessa kansalaismielipide ohitettiin täysin. Parlamentaarisia kanavia ei siis ole edes olemassa.”

Kaksipäiväinen sosiaalisesti ja ympäristön kannalta vastuullisen kaivostoiminnan seminaari järjestetään tänään ja huomenna Espoon Otaniemessä.

kaivosteollisuus 




Viite