Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Mari Kiviniemi.
Totuus julki. Animalia haluaa selvyyden pääministeri Kiviniemen ja turkistuottajien suhteeseen.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Totuus julki. Animalia haluaa selvyyden pääministeri Kiviniemen ja turkistuottajien suhteeseen.

Aktivistit järkyttyivät Kiviniemen kytköksistä

29.9.2010 10.49

Lasse Leipola

Eläinsuojeluliitto Animalia on huolissaan pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) ja turkisteollisuuden välisistä kytköksistä, jotka ovat alkaneet vähitellen nousta pintaan.

”Suomen ollessa eräs maailman merkittävimmistä tarhaajamaista ei ole hyväksyttävää, etteivät pääministerimme tiiviit kytkökset näin kiistanalaiseen elinkeinoon ole julkisesti tiedossa”, toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara sanoo järjestön tiedotteessa.

Kesällä kävi ilmi, että turkistuottajat ovat tukeneet useiden pääministerien, myös Kiviniemen, kampanjoita. Sen lisäksi kattojärjestön viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä on toiminut Kiviniemen vaaliorganisaation vetäjänä.

Aiemmin tällä viikolla Uutispäivä Demari kertoi, että Kiviniemi toimi itse suurimman vaalirahoittajansa, Huomisen Suomi ry:n rahastonhoitajana.

Järjestön puheenjohtajana toimii Mononen-Mikkilä ja se tuki Kiviniemen kampanjaa 57 350 eurolla.

Lisäksi verkkojulkaisu Fifi kertoi eilen tiistaina, että Kiviniemen puoliso Juha Louhivuori on ollut toteuttamassa turkisteollisuuden mainoskampanjoita.

”Valtioneuvoston jäsenenä ja nyt pääministerinä Kiviniemellä on merkittävä rooli turkistarhauksen tulevaisuuteen ja esimerkiksi tarhaajille myönnettäviin tukiin liittyvissä päätöksissä”, Tuomivaara muistuttaa.

eläinoikeudet  turkistarhaus 
Viite