Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / tarsandaction (CC-BY)

Mielenosoitus.
Ihmisketju. Aktivistit piirittivät Valkoisen talon sunnuntaina.Flickr / tarsandaction (CC-BY)

Ihmisketju. Aktivistit piirittivät Valkoisen talon sunnuntaina.

Aktivistit piirittivät Valkoisen talon: Obama olikin pelaamassa golfia

7.11.2011 13.48

Lasse Leipola

Keystone XL -kaasuputkea vastustavat aktivistit järjestivät sunnuntaina suurmielenosoituksen Valkoisen talon ympäristössä Washingtonissa.

Mielenosoittajat vaativat presidentti Barack Obamaa pysäyttämään energiayhtiö TransCanadan suunnitelman öljyputkesta, joka kuljettaisi öljyhiekasta valmistettua raakaöljyä Meksikonlahden rannalla sijaitseviin jalostamoihin.

”Kyseessä on maailman toiseksi suurin hiilivaranto. Jos Yhdysvaltain hallinto helpottaa sen hyödyntämistä, ei ole uskottavaa tapaa väittää, että se taistelee ilmastonmuutosta vastaan”, järjestäjä Bill McKibben sanoi tilaisuudessa brittilehti Guardianin mukaan.

Mielenosoitukseen saapui arviosta riippuen 5 000(poliisi)–12 000(järjestäjät) ihmisiä ja joukossa oli myös lukuisia julkisuuden henkilöitä, kuten näyttelijä Mark Ruffalo ja ilmastotutkija James Hansen. Amerikkalaissivusto Treehuggerin mukaan Valkoisen talon saartaneeseen piiriin osallistui noin 3 000 aktivistia.

Valkoisen talon isännältä jäi mielenosoitus suurilta osin näkemättä, sillä hän palasi golf-viheriötä vasta tapahtuman loppuhetkillä.

Ympäristöjärjestöt ovat uhanneet vetää tukensa pois ensi vuoden presidentinvaaleihin valmistautuvalta Obamalta, jos tämä ei estä hanketta.

luonnonsuojelu  öljyhiekka 
Viite