Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Helsinki Pride

Helsinki Pride
Väriloistoa. Sateenkaarikulkue marssii tänäkin vuonna Senaatintorilta Hakasalmen puistoon.Helsinki Pride

Väriloistoa. Sateenkaarikulkue marssii tänäkin vuonna Senaatintorilta Hakasalmen puistoon.

Alexander Stubb tervehtii sateenkaarikansaa Helsinki Priden avajaisissa

28.6.2010 8.48

Saija Räsänen

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen julistaa tänään maanantaina kaupunkiin Pride-rauhan, kun Suomen suurin seksuaalivähemmistöjen tapahtuma Helsinki Pride avataan kolmen sepän patsaalla neljältä iltapäivällä. Myös ulkoministeri Alexander Stubb tervehtii avajaisissa pride-kansaa.

Tämänvuotisen Helsinki Priden teemana on esikuvat. Keskiviikkona kirjasto 10:ssä puhutaan Taina Westin johdolla siitä, millaisia esikuvia suomalaisilla sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla kirjailijoilla on ollut. Kirjailijapaneelissa keskustelevat Pentti Holappa, Kiba Lumberg, Emma Juslin ja Jera Hänninen.

Keskiviikkoiltana halukkaat pääsevät pyörähtelemään lavatansseihin Kaisaniemessä. Torstaina kulttuurikompeksi Andorrassa avataan pride-kino, jossa nähdään elokuvat Triple X Selects: The Best of Lezsploitation ja Stonewall Uprising.

Helsinki Pride huipentuu lauantaina, kun sateenkaarikulkue starttaa Senaatintorilta ja marssii Hakasalmen puistoon piknik-juhliin. Puistojuhlissa esiintyvät muun muassa Brett Every, Samuli Taskinen ja Ota minut. Tapahtuman juontavat Rosa Meriläinen ja Jutta Pinkkinen.

seksuaalivähemmistöt 
Viite