Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anu-Elina Lehti

Alpo Suhonen vitsaili liittyneensä vihreisiin, koska puolue on perustettu Suhosen kotikaupungissa Forssassa.Anu-Elina Lehti

Alpo Suhonen vitsaili liittyneensä vihreisiin, koska puolue on perustettu Suhosen kotikaupungissa Forssassa.

Alpo Suhonen, Niina Repo ja Pieti Poikola vihreiden eduskuntavaaliehdokkaiksi

27.11.2010 12.26

Anu-Elina Lehti

Vihreiden kolme uutta eduskuntavaaliehdokasta ovat kirjailija Niina Repo, jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen sekä koripallovalmentaja Pieti Poikola.

Niina Repo, 39, on kirjoittanut kymmenen kirjaa. Vuodesta 2009 saakka hän on työskennellyt Turun yliopistossa luovan kirjoittamisen suunnittelijana. Repo asettuu ehdolle Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

Alpo Suhonen on 62-vuotias entinen jääkiekkoilija ja nykyinen jääkiekkovalmentaja. Suhonen on työskennellyt myös teatteriohjaajana sekä Turun kaupunginteatterin johtajana 1991–1992, ja Pori Jazzin toiminnanjohtajana vuosina 2003–2004. Lisäksi Suhonen on tunnettu myös kirjailijana. Suhonen asettuu ehdolle Hämeen vaalipiiristä.

Suhonen on ollut ehdolla ennenkin: skdl:n ehdokkaana 1980-luvulla sekä sdp:n ehdokkaana 1999 eurovaaleissa ja 2008 kunnallisvaaleissa. Suhonen on Forssan kunnallisvaltuutettu.

Pieti Poikola, 33, asettuu ehdolle Pirkanmaan vaalipiiristä. Poikola on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän valmentaa miesten korisliigassa pelaavaa Tampereen Pyrintöä.

vaalit 
Viite