Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Amnesty: Syyrian viranomaiset rikkovat ihmisoikeuksia

6.7.2011 10.02

Saija Räsänen

Syyrian viranomaiset saattoivat syyllistyä ihmisoikeusrikoksiin Tell Kalakhin kaupungissa toukokuussa, toteaa ihmisoikeusjärjestö Amnestyn tuore raportti.

Amnesty vaatii YK:n turvallisuusneuvostoa siirtämään Syyrian tilanteen kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjän tutkittavaksi.Crackdown in Syria: Terror in Tell Kalakh

Raportti Crackdown in Syria: Terror in Tell Kalakh kertoo toukokuun aikana tapahtuneista vankilakuolemista, kidutuksista ja mielivaltaisista pidätyksistä, kun Syyrian turvallisuusjoukot aloittivat reilun viikon kestäneen laajan turvallisuusoperaation Libanonin rajalla.

Vankien kertoman mukaan asevoimien turvallisuusjoukot käyttivät niin sanottua shabah-kidutusta. Vangit sidottiin ranteistaan niin, että he joutuivat seisomaan jatkuvasti varpaillaan ja heitä pahoinpideltiin päivittäin.

"Minut sidottiin shabah-asentoon ja vartalooni ja kiveksiini kohdistettiin sähköiskuja. Välillä huusin kovaa ja anelin kuulustelijaa lopettamaan. Hän ei välittänyt", sanoo 20-vuotias "Mahmoud" raportissa.

Osa Tell Kalakhin operaatiossa kiinniotetuista on edelleen vangittuina, mukaan lukien 17-vuotias poika.

ihmisoikeudet 
Viite