Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Animalia

Kanoja.
Kanaystävällisiä tukia. Animalia vaatii eläinystävällisiä investointitukia. Animalia

Kanaystävällisiä tukia. Animalia vaatii eläinystävällisiä investointitukia.

Animalia kritisoi Anttilan turkistarhoille lupailemia tukia

18.6.2008 9.21

Vihreä Lanka

Turkistarhaukselle ja kanojen kasvattamiselle virikehäkeissä ei tulisi Animalian mukaan antaa investointitukea. Eläinten oikeuksia ajavan järjestön mukaan tukia pitäisi antaa investointeihin, jotka edistävät eläinten hyvinvointia lain minimivaatimuksia enemmän.

Animalia kritisoi erityisesti maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan turkistarhoille lupaamaa tukea, jota voi hakea uusien häkkien hankkimiseksi tai tarhan siirtämiseksi pois pohjavesialueelta.

Järjestön tiedotteessa sanotaan, että tarhojen siirtäminen pois pohjavesialueilta on myönteinen asia, mutta tuottajien tulisi itse kantaa taloudellinen vastuu aiheuttamistaan ympäristöhaitoista.

Animalia vaatii myös munatuotannon tukien suuntaamista lattiakasvatukseen virikehäkkeihin siirtymisen sijasta. Maa- ja metsätalousministeriö on luvannut antavansa lokakuusta lähtien investointitukea virikehäkkeihin siirtyville tuottajille.

”Osassa EU-maista kanojen kasvatus virikehäkeissä on kielletty lailla. Useat suuret eurooppalaiset kauppaketjut ovat jo nyt kieltäytyneet myymästä virikehäkkimunia” toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo.

luonnonsuojelu  eläinoikeudet 
Viite