Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Djurrättsalliansen/ www.sveketmotminkarna.se

Kuollut turkiseläin.
kova kohtalo. Aktivistit kuvasivat muun muassa kuolleita eläimiä.Djurrättsalliansen/ www.sveketmotminkarna.se

kova kohtalo. Aktivistit kuvasivat muun muassa kuolleita eläimiä.

Animalia toivoo Ruotsin kohun koituvan turkisalan kohtaloksi – katso paljastusvideo!

10.8.2010 9.35

Saija Räsänen

Eläinsuojelujärjestö Animaliassa uskotaan, että ruotsalaisen eläinoikeusjärjestön Djurrätsalliansenin ruotsalaisilta minkkitarhoilta kuvaama materiaali voi johtaa minkkitarhauksen lakkauttamiseen Ruotsissa.

”Näin laajamittaiseen kärsimykseen perustuva elinkeino ei voi saada jatkua materiaalisesti hyvinvoivassa Pohjolassa", sanoo Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara Animalian tiedotteessa.

Djurrätsalliansenin maanantaina julkaisemassa videomateriaalissa näkyy päästään vammautuneita ja kuolleita eläimiä, joilta puuttuu ruumiinosia ja joilla on hoitamattomia haavoja. Stressaantuneet eläimet myös raatelevat toisiaan.

Vuosina 2009–2010 kuvattu materiaali kattaa järjestön mukaan noin viidesosan Ruotsin minkkitarhoista, joilla kasvatetaan yhteensä 1,2 miljoonaa minkkiä vuodessa.

Ruotsin hallituksen tutkimuskomissio antoi ruotsalaisille tarhureille vuonna 2003 määräyksen saattaa turkistarhat eläinsuojelulain vaatimusten mukaisiksi vuoteen 2010 mennessä: mikäli lain vaatimukset eivät täyttyisi määräaikaan mennessä, tarhaus tulisi kieltää osin tai kokonaan.

Ruotsissa järjestetään valtiopäivävaalit runsaan kuukauden kuluttua. Niissä vastakkain olevat punavihreät ja keskustaoikeisto ovat erimielisiä tarhauksen jatkosta. Punavihreä liittouma olisi valmis lopettamaan tarhauksen, keskustaoikeisto taas jatkamaan sitä.

§ 4 - Sveket mot minkarna from Djurrättsalliansen on Vimeo.

 

eläinoikeudet  eläintensuojelu  turkistarhaus  ruotsi 


Lisää aiheesta:Viite