Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anni Sinnemäki: Kriisi tekee eurovaaleista aiempaa haastavammat

29.10.2013 12.48

Jukka Vahti

Vihreiden eurovaaliehdokkaaksi lähtenyt puolueen entinen puheenjohtaja Anni Sinnemäki arvioi, että kevään vaalit voivat olla puolueelle aiempia eurovaaleja vaikeammat.

Syynä on eurokriisin myötä eri maissa nousussa oleva EU-skeptisyys, joka voi vaikuttaa johdonmukaisesti EU-myönteisenä puolueena tunnetun vihreiden osuuteen annetuista äänistä. 

”Meidän äänestäjillemme on ollut jo aiemmin selvä ja luonnollinen asia, että Euroopan parlamentin vaalit ovat tärkeät ja meille tärkeitä teemoja on aina ratkottu siellä parlamentissa", Sinnemäki sanoi Vihreälle Langalle ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Sinnemäki uskoo, että samalla vaaleista tulee myös entistä mielenkiintoisemmat. 

"Toivon, että omassa vaalityössämme äänestäjät sparraavat meitä nyt perustelemaan entistä paremmin, miksi näemme, että on monia suunnattoman tärkeitä kysymyksiä, jotka vaativat vastausta ja vaativat suomalaisen vihreän läsnäoloa Euroopan parlamentissa ja joissa ratkaisut on tehtävä Euroopan tasolla ja yhteistyössä muiden Euroopan mailla."

Vihreät korostavat kampanjassaan vihreää talouspolitiikkaa, joka tarkoittaa muun muassa Euroopan talouden elvyttämistä investoinneilla uuteen energiainfrastruktuuriin.

Sinnemäki toivoisi myös euroskeptikoilta nykyistä enemmän huomiota ympäristölle. Hänen mukaansa esimerkiksi perussuomalaiset ovat politiikassaan tähän mennessä yhdistäneet euroskeptisyyden ympäristövastaisuuteen ja ilmastonmuutoksen kieltämiseen.

"Toivoisin, että olisi sellaisia eurokriitikkoja, joita ympäristöongelmat kiinnostaisivat. Olisi hauska tehdä yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, koska ympäristönsuojelussa olisi aina hyvä, jos on monenlaisia näkökulmia. Toivoisin, että eurooppakriittisyys ei aina olisi synonyymi sille, että vähät välitetään ympäristön pilaamisesta."

europarlamentti  EU 
Viite