Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Anni Sinnemäki.
Hyvä avaus, mutta... Anni Sinnemäki kiittelee perussuomalaisia konkreettisista esityksistä.Emilia Pippola

Hyvä avaus, mutta... Anni Sinnemäki kiittelee perussuomalaisia konkreettisista esityksistä.

Anni Sinnemäki tyrmää perussuomalaisten mamulinjaukset

28.7.2010 12.03

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki arvioi, että perussuomalaisten tavoittelema maahanmuuttopolitiikka pahentaisi ongelmia entisestään.

”Paperin hahmottelema linja rakentaa maahanmuuttajista epävarmassa asemassa elävää paarialuokkaa. Tällainen politiikka johtaisi juuri niihin ongelmiin ja konflikteihin, joita kirjoittajat niin kovasti haluavat välttää”, Sinnemäki kirjoittaa vihreiden sivuilla.

”Pelkään pahoin, että perussuomalaiset maalailemassa Suomessa 'muita' ovat myös monet suomalaiset: erilaiset, jollain tavalla heikommat tai vain köyhät.”

Sinnemäki kiittelee perussuomalaisia siitä, että nämä ovat julkaisseet maahanmuuttopolitiikasta linjapaperin.

”Konkreettisista esityksistä on helpompi keskustella kuin nettipalstojen epämääräisestä pelon, epävarmuuden ja epäilyksen lietsonnasta”, Sinnemäki sanoo.

Hän kuitenkin moittii vaatimuksia ristiriitaisiksi. Linjapaperissa peräänkuulutetaan aktiivisia toimia, mutta samalla korostetaan, ettei esimerkiksi poliisin ja terveydenhuoltohenkilökunnan ajallisia ja rahallisia resursseja ”haaskata erilaisiin kulttuurisensitiivisyys- ja toiseudenkohtaamiskoulutuksiin”.

”Esimerkiksi kunniaväkivallan kohdalla haasteellisinta on ilmiön tunnistaminen. Miten viranomaiset selviävät tästä ilman koulutusta? Miten viranomaiset löytävät keinot, joilla naiset ja tytöt saadaan liikkeelle kodeista, jos he eivät ymmärrä kulttuurisista kysymyksistä mitään?”, Sinnemäki kysyy.

vihreät  maahanmuutto  perussuomalaiset  kotouttaminen 
Viite