Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Työministeri Anni Sinnemäki.
Mikä blokki? Anni Sinnemäki ei lähde vielä arvailemaan, mihin blokkiin vihreät lähtisivät, jos Suomessa mentäisiin niin sanottuun Ruotsin malliin. Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Mikä blokki? Anni Sinnemäki ei lähde vielä arvailemaan, mihin blokkiin vihreät lähtisivät, jos Suomessa mentäisiin niin sanottuun Ruotsin malliin.

Anni Sinnemäki ei halua hallitusyhteistyötä vaaleihin

8.9.2009 9.29

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja työministeri Anni Sinnemäki ei halua lähteä eduskuntavaaleihin samassa rintamassa muiden hallituspuolueiden kanssa. Asiasta kertoo Verkkoapila.

”Ei ole realistinen ajatus, että hallitus lähtisi vaaleihin yhtenä blokkina”, Sinnemäki sanoo verkkolehden haastattelussa.

Keskustelu puolueiden muodostamista blokeista käynnistyi, kun pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ehdotti Ruotsin mallin tuomista Suomeen. Myös kokoomuksen Jyrki Katainen on kiinnostunut keskustelemaan asiasta.

Ruotsissa porvaripuolueet ilmoittivat avoimesti edellisten vaalien alla muodostavansa hallituksen, mikäli saavat enemmistön parlamenttipaikoista.

Sinnemäen mukaan on vaikea arvioida, kenen kanssa vihreät liittoutuisivat, jos Suomessa siirryttäisiin Ruotsin malliin.

”Jos blokkijärjestelmää ajatellaan, meille ei ole edes itsestään selvää suuntaa. Jos kunnallispolitiikka otetaan mukaan, olemme tainneet olla yhteistyössä kaikkien puolueiden kanssa. Kulloinenkin tilanne ratkaisee”, Sinnemäki sanoo.

vihreät 
Viite