Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Annika Lapintie: "Hallituksen ministereillä ei ainakaan liiaksi säteile"

29.6.2010 14.45

Saija Räsänen

Keskustelu ydinvoiman rakennusluvan myöntämisestä Fennovoimalle ja Teollisuuden voimalle sekä Posivan ydinjätteen loppusijoituslaitoksen käsittely alkoi eduskunnassa tänään tiistaina eduskuntaryhmien ryhmäpuheenvuoroilla.

Selväsanaisimmin ydinvoimaa asettuivat vastustamaan vihreä ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmä.

"Kaikki tietävät vanhastaan, että ydinvoima säteilee. Nyt hallituksen esityksen jälkeen kaikki myös tietävät, että hallituksen ministereillä ei ainakaan liiaksi säteile", suomi vasemmiston Annika Lapintie uusien voimaloiden rakennusaikeita.

Lapintien mukaan ydinvoiman rakentamista ei voi perustella työllisyyssyillä toisin kuin kokoomus ja keskusta ryhmäpuheenvuoroissaan tekivät. Lapintien mukaan valtaosan työstä tällä hetkellä rakenteilla olevan Olkiluodon kolmosyksikön työmaalla tekevät ulkomaalaiset yritykset, ja sama olisi odotettavissa myös uusien hankkeiden kohdalla.

Myös vihreiden Oras Tynkkynen piti ydinvoimaa ulkomaisena riskienergiana.

"Me voimme valita lisäydinvoiman tien. Voimme rakentaa talouttamme energiamuodolle, joka perustuu pääosin ulkomaiseen teknologiaan, polttoaineeseen, osaamiseen ja työhön", Tynkkynen sanoi.

Kun porvaripuolueiden edustajat puolustivat ydinenergian lisäämistä ennen kaikkea kotimaisen teollisuuden ja yritystoiminnan elvyttämisenä, Tynkkysen mukaan ennen kaikkea uusiutuvat vaihtoehdot perustuvat kotimaiseen osaamiseen, teknologiaan ja polttoaineisiin.

Uusiutuvan energian työpaikoista suuri osa tulisi Tynkkysen mukaan maaseudulle ja tehdaspaikkakunnille, joilla uutta työtä tarvittaisiin kipeästi.

"Ääni ydinvoimaa vastaan on ääni suomalaisen työn puolesta", sanoi Tynkkynen.

ydinvoima 




Viite