Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aseistakieltäytyjät tukkivat Patrian sisäänkäynnin Tampereella

4.6.2008 9.39

Lasse Leipola

Aseistakieltäytyjät osoittavat Tampereella mieltä asekauppaa vastaan. Järjestösihteeri Kaj Ranisen mukaan aktivistit ovat tukkineet kaksi Patrian sisäänkäyntiä.

”Tempausta on tarkoitus jatkaa niin kauan, että blokkaajat poistetaan ovilta. Toistaiseksi kaikki on mennyt rauhallisesti”, Raninen kertoo. Poliiseja ei ole vielä saapunut paikalle. Muutamat Patrian työntekijät odottelevat ulkona sisälle pääsemistä.

Järjestön mukaan Suomen valtio ja suomalaiset yritykset osallistuvat kansainväliseen asekauppaan ja siten myös aseellisten konfliktien ylläpitämiseen. Mielenilmaisun ajankohta osuu puolustusvoimien lippujuhlapäivään, jota vietetään tänään.

”Meistä ei ole hyväksyttävää, että asekauppaa ja aseteknologiaa kehitetään Suomessa. Vaikka Patrian toiminnasta on viime aikoina ilmennyt muutakin epäilyttävää, meidän tempauksemme tausta on puhtaasti periaatteellinen”, Raninen sanoo.

Keskusrikospoliisi pidätti eilen neljä henkilöä, joiden epäillään sotkeutuneen lahjontaan Patrian Egyptin kanssa tekemien kauppojen yhteydessä. Pidätetyt olivat nykyisiä tai entisiä työntekijöitä.

aktivismi  kansalaisjärjestöt 
Viite