Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

vaisala.com

Vaisalan sivut.
”Tee säästä liittolaisesi”, kannustetaan Vaisalan-verkkosivuilla.vaisala.com

”Tee säästä liittolaisesi”, kannustetaan Vaisalan-verkkosivuilla.

Asevienti kuumentaa: Nyt kanneltiin Vaisalasta

8.12.2011 9.45

Lasse Leipola

Rauhanjärjestö Sadankomitea pyytää oikeuskanslerinvirastoa selvittämään, olisiko teknologiayritys Vaisala tarvinut puolustustarvikkeiden vientiluvan, jota sillä järjestön tietojen mukaan ei ole.

”Vaisala kehittää, valmistaa ja markkinoi esimerkiksi tykistön ampumatarkkuuden tehostamiseen tarkoitettuja säähavaintolaitteita ja ohjelmistoja, taktisia säähavaintoasemia ja radiosondeja nimenomaan sotilaallisiin tarkoituksiin eri maiden armeijoille”, pääsihteeri Eekku Aromaa sanoo Sadankomitean tiedotteessa.

”Vaisala on tunnettu suomalaisen puolustustarviketeollisuuden kärkiyrityksenä ja se osallistuu alan omille vienninedistämismatkoille yhteistyössä puolustushallinnon kanssa”, Aromaa jatkaa.

Järjestön varapuheenjohtaja Jan Koskimies arvelee, että Vaisalan laitteita lienee käytetty esimerkiksi vuonna 2003 Irakin sodan sekä vuoden 1999 Serbian ja Kosovon ilmapommitusten yhteydessä.

”Vaisalan omien internet-sivuilla olleen markkinointimateriaalin perusteella näyttää olevan selvää, että Vaisala on tiennyt kehittämiään tuotteita käytettävän erityisesti sotilaalliseen toimintaan”, Koskimies sanoo.

Suomalaisyritysten viemästä puolustusteknologiasta on käyty viime viikkoina kuumaa keskustelua. Yleisradio kertoi viime viikolla, että valtio-omisteinen aseyhtiö Patria viimeistelee parhaillaan merkittävää, 150 miljoonan euron arvoista asekauppaa Saudi-Arabiaan.
Viite