Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ann Taylor-Hughes

Kohti ekokylää. Pyöräiijöitä Stratford Upon Avonissa Keski-Englannissa. Lähistölle suunnitellaan ekokylää. Ann Taylor-Hughes

Kohti ekokylää. Pyöräiijöitä Stratford Upon Avonissa Keski-Englannissa. Lähistölle suunnitellaan ekokylää.

Asukkaat vastustavat Englannin ekokyliä

13.5.2008 10.32

Vihreä Lanka

Pääministeri Gordon Brownin suunnitelmat kymmenen ekokylän rakentamiseksi Englantiin ovat navakassa vastatuulessa. Ekokyliin on tarkoitus rakentaa asuntoja 200 000 asukkaalle sekä muun muassa edistykselliset kierrätys- ja liikennejärjestelmät.

Ehdolla olevista 15 alueesta vain neljän asukkaat kannattavat ekokylän rakentamista Telegraph-lehden verkkosivujen mukaan. Asukkaat eivät ole mielestään saaneet riittävästi tietoa suunnitelmista. Aikeita pidetään myös liian keskusjohtoisina ja hyökkäyksenä paikallista demokratiaa vastaan.

”Ei ole mitään järkeä rakentaa päästöneutraaleja, ympäristöystävällisiä taloja, jos ne ovat kaukana kaikesta ja ihmiset joutuvat ajamaan kilometrikaupalla hakeakseen leipää tai viedäkseen lapsensa kouluun”, paikallisjärjestön puheenjohtaja Sir Simon Milton valittaa.

Ekokylähanketta vastustetaan muun muassa Brownin omilla verkkosivuilla, joilla kansalaiset voivat käynnistää omia verkkoadressejaan. Pahennusta on herättänyt muun muassa hallituksen haluttomuus paljastaa, miten ehdolla olevat alueet on valittu.

Myös konservatiivipuolue on paheksunut työväenpuolueen pääministerin suunnitelmia, koska suurin osa ehdolla olevista paikkakunnista on heidän kannatusalueillaan.

ekorakentaminen  asuminen 
Viite