Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Aurinkopaneelia.
Energiaa auringosta. Suomikin voi hyötyä aurinkoenergian suosiosta.SXC

Energiaa auringosta. Suomikin voi hyötyä aurinkoenergian suosiosta.

Aurinkoenergia on nousussa – myös Suomessa!

8.12.2011 9.17

Lasse Leipola

Aurinkoenergia voi nousta merkittäväksi alaksi myös Suomessa, uskoo teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes. Aurinkoenergiamarkkinat kaksinkertaistuvat vuosittain ja niistä 80 prosenttia on Euroopassa, mikä avaa mahdollisuuden suomalaiselle osaamiselle.

”Vaikka asia ei vielä ole suuri Suomen energiahuollon kannalta, on kyseessä todella nopeasti kasvava globaali markkina. Se tarjoaa kasvun ja uusiutumisen mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Aurinkoenergia-alalla on uusien liiketoimintojen mahdollisuus vahvoille osaamisalueille, kuten sähkö-, elektroniikka- ja automaatio- sekä materiaalitoimijoille”, sanoo aurinkoenergia-asiantuntija Karin Wikman Tekesin tiedotteessa.

Tekesin mukaan aurinkoenergia-ala on esimerkki liiketoiminnasta, jossa onnistuminen edellyttää erilaisen osaamisen yhdistämistä, mikä on myös osa Tekesin uutta strategiaa.

”Kiinteistöissä aurinkoenergian käyttö sulautuu yhä paremmin niin arkkitehtuuriin kuin teknisiin järjestelmiinkin. Tästä hyvä esimerkki on Porin uusi uimahalli, jossa Aurubis Finland Oy on toteuttanut julkisivuun upotetun kestävän aurinkoenergiajärjestelmän”, Tekesin toimialajohtaja Reijo Kangas sanoo.

Myös energiayhtiö Fortum uskoo, että aurinkoenergialla on paikkansa tulevaisuuden Suomessa.

”Fortum on käynnistänyt aurinkoenergiaan liittyvien ratkaisujen kehittämisen aikaisessa vaiheessa, koska uskomme, että tältä alueelta löydetään tulevaisuuden energiaratkaisut. Olemme järjestelmällisesti kehittäneet valmiuksiamme aurinkotalouden eri osa-alueilla ja odotamme niistä uutta kasvavaa liiketoimintaa”, sanoo Fortumin kestävän kehityksen johtaja Anne Brunila sanoo.

uusiutuvat  aurinkoenergia 
Viite