Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Avoin kirje Pensseli-sedälle

13.11.2009

Anu-Elina Lehti

Käyttäjän Anu-Elina Lehti kuva

Lisää toimituksen kommentteja löydät täältä.

Arvoisa Ebdo Mihemed, haluaisin esittää Teille syvimmät pahoittelut siitä, että olette tahtomattanne ajautunut suomalaisten sirkuseläimeksi.

Täällä Pohjolassa huumoriin verhotulla muukalaisvihalla on pitkät perinteet, ja nyt myös te joudutte kantamaan harteillanne Virgilio Hilarion perintöä.

Niin, Hilario oli se mystinen filippiiniläinen liikemies, joka vei meiltä maailman kauneimman naisen, Armi Kuuselan. Rikasta toivevävyä kierrätettiin pitkin kyliä, mutta antropologiseen ihailuun sekoittui ylenkatsetta ja ivaa. Että miten se meidän Armi nyt tollaseen haksahti.

Hyvä Ebdo Mihemed, 2000-luvulla suomalaiset osaavat olla hienovaraisempia kuin 1950-luvulla. Kukaan peruskoulusta selvinnyt ei enää käytä sanoja neekeri tai rättipää, mutta alistamiselle on löydetty toisenlaisia keinoja.

Kun ulkomaalaista ei voi enää syrjiä, hänelle voi ironisesti nauraa.

Youtubessa pyörivää Niilin Hanhet-videota on käynyt katsomassa jo 1,5 miljoonaa ihmistä. Videossa Te, Ebdo Mihemed, esitätte perinteisen kurdilaisen häälaulun, jonka sanat joku tekemisen puutteesta kärsinyt teini on suomentanut vitsikkäästi.

Kyllähän video ensinäkemältä hieman naurattaa, mutta kun katson maan päälehdestä valokuvaa, jossa hymyilet Helsinki-Vantaan lentokentällä väkinäisesti, minua surettaa. Ei varmasti ole mukavaa tulla julkisesti pilkatuksi tyylin ja kielen takia.

Älä muistele pahalla, ei kai me tahallaan.

Viite