Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

BBC: Intia laittaa viherpyöriä teollisuuden rattaisiin

26.7.2011 13.20

Saija Räsänen

Intia harkitsee päästöjen suitsimista asettamalla teollisuudelle ympäristöpakotteita. Maan pääministerin mukaan luvassa on "täydellinen muutos". Asiasta kertoo BBC.

Intiassa väestön hyvinvoinnin parantaminen ja talouskasvu ovat perinteisesti menneet ympäristöasioiden edelle, mutta nyt suuntaan on tulossa muutos.

"Enää ei ole hyväksyttävää ajatella, että ympäristötuhot ja luonnonvarojen liikakäyttö ovat väistämättömiä talouskasvun edistämiseksi ", sanoi pääministeri Manmohan Singh sunnuntaina.

Viime kuukausina suuryritykset ovat törmänneet ympäristönsuojelun vaatimuksiin Intiassa useaan otteeseen. Esimerkiksi tammikuussa ympäristöministeriö julisti Maharashtraan suunnitellun lomakeskuksen laittomaksi sen ympäristövaikutusten vuoksi.

Toukokuussa ministeriö taas pyysi ympäristöselvityksiä eteläkorealaiselta Posco-yhtiöltä, joka suunnitteli terästehtaan rakentamista Orissaan. Paikalliset kampanjoivat ahkerasti hanketta vastaan suojellakseen viljelysmaita ja metsiä.

Toisaalta ympäristönsuojelijat ovat myös kritisoineet joitakin ympäristöministeriön viimeaikaisista päätöksistä – kuten päätöstä antaa rakennuslupa uudelle lentokentälle Mumbaihin ja ydinvoimalalle Maharashtraan.

yritykset  luonnonsuojelu  teollisuus  talous 
Viite