Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

BBC:n paljastaman yhtiön palmuöljy ei kelpaa enää Unileverille

25.2.2010 10.18

Lasse Leipola

Elintarvike- ja kosmetiikkajätti Unilever on ilmoittanut, ettei se enää osta palmuöljyä indonesialaiselta Duta Palma -yhtiöltä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Päätöksen taustalla on viime viikonloppuna Britanniassa esitetty BBC-dokumentti, jossa yhtiön työntekijöiden näytettiin kaatavan sademetsää uusien plantaasien tieltä.

Kyseessä on jo toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun Unilever muokkaa hankitapolitiikkaansa. Viime joulukuussa ympäristöjärjestö Greenpeacen paljastukset saivat yhtiön katkaisemaan yhteydet niin ikään indonesialaiseen PT Smart -palmuöljy-yhtiöön.

Reutersin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Unileverin tuore päätös saattaa hankaloittaa Kestävän palmuöljyn yhdistyksen RSPO:n toimintaa, sillä sekä Unilever että Duta Palma kuuluvat verkostoon.

RSPO:n nimettömänä pysyttelevän edustajan mukaan Unileverin päätös synnyttää epäluuloja tuottajien ja ostajien välille.

”Se myös osoittaa, kuinka hankalaa on olla ympäristöystävällinen, varsinkin kun Indonesian hallitus jakaa myönnytyksiä palmuöljy-yhtiöille”, hän sanoo.

Unilever käyttää vuosittain 1,3 miljoonaa tonnia palmuöljyä. Sen tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat muun muassa Dove-saippuat, Knorr-valmisteet sekä Becel- ja Flora-margariinit.

palmuöljy 




Viite