Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Bileet Tavastialla.
Bileet! Tavastia sekosi Haaviston noustua kakkoseksi.

Bileet! Tavastia sekosi Haaviston noustua kakkoseksi.

Bileet Tavastialla: "Tänä iltana saa juhlia!"

22.1.2012 19.00

Vihreä Lanka

22.32 Haavisto Tavastian lavalta: "Täällä ovat ne ihmiset, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Tänä iltana saa juhlia!" Antonio: "On ollut ihanaa olla sun kanssasi. Olen oppinut sulta paljon."

22.26 Sata prosenttia laskettu: Haavisto 18,8. Tavastialla infernaalinen möykkä. Täysi lavallinen rokkitähtiä veti juuri kappaleen Jäähyväiset aseille.

22.00 "En ole koskaan ollut niin onnellinen kuin nyt", vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kommentoi Tavastialla.

"Äänet eivät tule puolueilta vaan ihmisiltä", vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvioi toisen kierroksen näkymiä.

21.37 Herra Ylpön analyysia Tavastialta: "Ihmiset eivät tunteneet Pekan Darfur-saavutuksia ennen kampanjaa, mutta nyt tuntevat. Noste oli sama kuin tuntemattomalla mutta hyvällä indie-bändillä. Julkisuus lisää suosiota. Pekan kasvoiltakin näkee, että kyseessä on hyvä ihminen. Tärkeintä on sovittelevuus ja ulkopolitiikan tuntemus."

21.15 Äänestysprosentti oli 72,7, eli 1,2 prosenttiyksikkö pienempi kuin kuusi vuotta sitten.

21.01 "Seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan elämämme ihanimmat!" Rosa Meriläinen puhui täpötäydelle Tavastialle Pekka Haaviston vaalivalvojaisissa. Ylen ennuste oli juuri nostanut Haaviston kakkossijalle.

20.19 "Tästä tulee jännää. Minua viisaammat vaalimatemaatikot arvioivat, että tämä asetelma näyttää Haaviston kannalta hyvältä. Tässä menee varmaan aika pitkälle iltaan", vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi ennakoäänten tulosta Tavastialla. Vihreiden kansanedustaja Tuija Brax puolestaan arvioi, että Haaviston kampanjan noste tulee näkymään erityisesti vaalipäivänä annetuissa äänissä.

20.13 Ensimmäisten tulosten perusteella presidentinvaali ratkeaa vasta 5. helmikuuta järjestettävällä toisella kierroksella. Kokoomuksen Sauli Niinistö keräsi ennakkoäänistä noin 40 prosenttia. Keskustan Paavo Väyrynen sai noin 18 prosenttia ja vihreiden Pekka Haavisto noin 15 prosenttia. Äänistä on kuitenkin laskettu vasta alle puolet.

19.39 Pekka Haavisto piti juuri puheen Tavastialla. Hän kiitti puolisoaan Antoniota, äitiään ja siskoaan, ehdokkuutta ensimmäisen kerran ehdottanutta Kirsi Ojansuuta sekä kaikkia, jotka ovat tukeneet kampanjaa. "Tilitiedoista näkee, että monet ovat lahjoittaneet seitsemää kahdeksaa euroa. Siitä näkee, ettei rahaa ole paljon, mutta kampanjaa on silti haluttu tukea. Kiitos!" Haavisto puhui.

19.13 Tavastialle kiemurtelee kymmenien metrien jono. Pekka Haavisto saapui juuri paikalle aplodien saattelemana. "Hyvät tunnelmat", Haavisto sanoi ovella. Kampanjapäällikkö Riikka Kämppi: "Mua ei ole koskaan jännittänyt näin paljon!" Rosa Meriläinen: "Vihreiden vaalivalvojaisissa ei ole koskaan ollut näin paljon väkeä!"

Vihreä Lanka seuraa vaalivalvojaisia ja tulosten laskentaa näillä sivuilla ja Facebookissa koko illan ajan.

presidentinvaalit 


Viite