Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Lentokone.
Liian usein ilmassa. Lentävät julkkikset eivät säästä ilmastoa. SXC

Liian usein ilmassa. Lentävät julkkikset eivät säästä ilmastoa.

Celine Dion törsää vettä, John Travolta lentelee ympäriinsä

23.6.2008 13.23

Vihreä Lanka

Ekologiset elämäntavat ja ilmastonmuutoksen huomioiminen arjessa ovat pinnalla, mutta osa maailman suurimmista julkkiksista kulkee rohkeasti vastavirtaan. Chicago Tribune on listannut sivuillaan kahdeksan julkkista, jotka eivät elä erityisen vihreästi.

Laulaja Celine Dion ja ammattilaisgolfaaja Tiger Woods pääsivät listalle tuhlaamillaan vesimäärillä. Dionin kodin rakennustyömaalla Floridassa käytettiin viime vuonna huikeat 24 miljoonaa litraa vettä. Tiger Woods tyytyi vaatimattomasti 14 miljoonaan litraan.

Hieman yllättäen listalle on päätynyt myös ilmastonmuutoksesta saarnaava Al Gore. Hänen kotitalonsa kuluttaa sähköä yli kymmenen kertaa enemmän kuin alueen keskivertoasukas.

Goren järjestämässä Live Earth -konsertissa esiintynyt Madonna ylsi listalle kiertueensa hiilidioksidipäästöjen vuoksi.

Listalle pääsivät myös näyttelijät Elizabeth Hurley ja John Travolta. Hurleyn järjestämien kaksiviikkoisten hääjuhlien arvioidaan aiheuttaneen yli 200 tonnin hiilidioksidipäästöt.

Isoilla koneilla lentämistä harrastavan Travoltan hiilijalanjälki on puolestaan Tribunen mukaan satakertainen amerikkalaisten keskiarvoon verrattuna.

Satojentuhansien lentokilometrien ja 15 henkilöauton ansiosta listalle ylsivät myös jalkapalloilija David Beckham ja tämän vaimo Victoria. Tribunen sivuilla heidän arvellaan olevan maailman epäekologisin pariskunta.

Lehden mukaan päästöt kasvavat tulojen mukana, joten Bill Gates päätyi listalle pelkästään suuren omaisuutensa takia.
Viite