Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Cronberg: Häkämiehen Nato-puheet pohjanoteeraus

7.5.2008 16.17

Jussi Karmala

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg pitää puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok) puheita yhteispohjoismaisesta Nato-jäsenyydestä pohjanoteerauksena.

"On täysin väärä arvio, että Pohjoismailla olisi Natossa yhteisiä intressejä. Suomi on Pohjolassa ainoa maa, joka korostaa Naton turvatakuita", Cronberg sanoi toimittajalounaalla tänään keskiviikkona.

Häkämies sanoi Atlantti-seuran vuosikokouksessa tiistaina, että Suomen lisäksi myös Ruotsin pitäisi liittyä Natoon. Puolustusministerin mukaan Pohjoismaat olisivat yhdessä vaikutusvaltainen Nato-blokki.

Cronbergin mielestä lausunto osoittaa käsittämätöntä tietämättömyyttä Pohjoismaiden eduista ja pyrkimyksistä.

"Suomelle luontevin kumppani Natossa olisi lähinnä Kreikka. Suomen tapaan Kreikassa on yleinen asevelvollisuus, laaja massa-armeija ja hankalia naapureita", Cronberg sanoi.

Vihreiden puheenjohtaja tuomitsi myös demarijohtaja Eero Heinäluoman vappuna esittämät Nato-vastaiset puheet populistisina itsestäänselvyyksinä.

"Alkuvuodesta vallinnut kyllä-ei-inttäminenkin oli älyllisesti stimuloivampaa kuin Häkämiehen ja Heinäluoman puheet", rauhantutkijana työskennellyt Cronberg summasi.

Vihreät vastustavat Suomen Nato-jäsenyyttä nyt, mutta jättävät option auki liittymiselle tulevaisuudessa.
Viite