Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva / Valtioneuvoston kanslia

Tarja Cronberg.
työttömyys uhkaa. Työministeri Tarja Cronberg on huolestunut runsaista lomautuksista. Lehtikuva / Valtioneuvoston kanslia

työttömyys uhkaa. Työministeri Tarja Cronberg on huolestunut runsaista lomautuksista.

Cronberg käy täsmäkoulutuksella työttömyyttä vastaan

27.11.2008 14.02

Jukka Vahti

Työttömyys kääntyy selvään nousuun viimeistään vuodenvaihteeseen mennessä. Tästä kertoo erityisesti lomautusilmoitusten suuri määrä, arvioi työministeri, vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg.

”Lomautusten määrä huolestuttaa. Lomautusilmoituksia on tällä hetkellä yli 20 000 työntekijän verran. Yritykset varautuvat siihen, että tilauskanta on hiipumassa ja tilauksia ehkä myös perutaan”, Cronberg sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan lomautettuja oli jo lokakuussa 8 400, mikä oli yli 70 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

”Toivoisin, että lomautusten aika käytettäisiin kouluttautumiseen, josta työnantaja ja työntekijä yhdessä päättäisivät. Työ- ja elinkeinoministeriöllä on työkalu, jota kutsutaan täsmäkoulutukseksi. Sen avulla on mahdollista ennakoida vaikeita tilanteita, ja siinä työvoimatoimisto ja työnantaja jakavat koulutuksen kustannukset”, Cronberg sanoo.

työelämä 


Lisää aiheesta:Viite