Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jonne Renvall

Jere Nieminen.
Oikeutta nisäkkäille. Jere Nieminen toivoo, että delfiinejä puolustava kuntalaisaloite otettaisiin Tampereella vakavammin kuin valtuustoaloite.Jonne Renvall

Oikeutta nisäkkäille. Jere Nieminen toivoo, että delfiinejä puolustava kuntalaisaloite otettaisiin Tampereella vakavammin kuin valtuustoaloite.

Delfinaariosta vesipuisto? ”Muisto pimeästä menneisyydestä”

8.9.2014 7.57

Sammeli Heikkinen

Jere Nieminen on toinen Särkänniemen delfinaarion tulevaisuuden selvittämistä vaativan kuntalaisaloitteen vastuuhenkilöistä. Pitääkö delfinaario sulkea?

Tähän ei ehdoteta aloitteessa suoraa ratkaisua. Haluamme selvityksen siitä, miten delfinaarion voisi ajaa alas. Ainakaan uusia delfiinejä ei enää pidä hankkia lisää. Pitkällä tähtäimellä delfinaario on suljettava.

Valtuutettu Juhana Suoniemen (vihr) valtuustoaloitteeseen delfinaarion sulkemisen selvittämisestä annettiin maanantaina kaupunginhallituksessa ympäripyöreä vastaus ja katsottiin, ettei se anna aihetta muuhun. Uskotko, että kuntalaisaloitteella saavutetaan sen enemmän?

Uskon, että sillä voitaisiin ainakin pidemmälle päästä. Valtuustoaloitteeseen annetut vastaukset eivät ole hyviä ja analyyttisiä. Todetaan vain, ettei delfiinejä voi päästää mereen ja kerrotaan, että niistä pidetään huolta. Ei kukaan epäile, etteikö niistä pidettäisi huolta, eikä ole myöskään ehdotettu, että delfiinit siirrettäisiin mereen.

Onko aloitteenne tarkoitus siis saada kunnollisia vastauksia delfinaariokysymykseen?

Kyllä. Toivomme järkevää keskustelua: haluamme vastauksia siihen, mitä on mahdollista tehdä. Siis selvitystä delfinaarion tulevaisuudesta. Tehdään sen perusteella sitten poliittisia päätöksiä. Maailmalla on kokemusta delfinaarioiden sulkemisesta. Meidän täytyy selvittää olemassa olevat toimintamallit.

Kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut noin 1300 ihmistä. Millainen käsitys sinulla on sulkemisen kannatuksesta?

Kyllä sillä varmaan on kannatusta. Olemme kuitenkin huomanneet, että kuntalaisaloite on aika raskas, sillä se vaatii vahvan tunnistautumisen. Lisäksi kuntalaisaloitteen raja, kaksi prosenttia äänioikeutetuista, on liian korkea. Se on lähes tuplasti suurempi kuin kansalaisaloitteessa.

Miksi delfinaario pitää lopettaa?

Delfiinien pitäminen noin pienessä ja vaatimattomassa tilassa on räikeä vääryys. Se muistuttaa vankilaa. Niillä on virikkeitä ja ne saavat kalaa, sitä ei kiellä kukaan. Mutta se ei riitä hyvän elämän takeeksi.

Uskotko, että Tampereella on delfinaario vielä 2020?

Toivottavasti Särkänniemessä on Delfinaario-niminen lasten vesipuisto. Rakennuksen nimen voi säilyttää muistona Tampereen pimeästä menneisyydestä.

eläinoikeudet 
Viite