Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Demari: Veroista päästään sopuun hallitusneuvotteluissa

18.5.2011 9.25

Lasse Leipola

Menoleikkauksista tulee veroja suurempi kiista hallitusneuvotteluissa, arvioi Uutispäivä Demari. Lehden haastattelema SAK:n ekonomisti Helena Pentti sanoo, ettei Kataisen kaavaileman hallituksen kasaaminen kaadu ainakaan verokysymyksiin.

”Eroja toki puolueiden verolinjauksissa on, suuriakin, mutta uskon, että niistä päästään neuvotellen sopimukseen”, Pentti sanoo.

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok) kertoo tänään keskiviikkona, mitkä puolueet aloittavat hallitusneuvottelut perjantaina. Mukaan on kutsuttu kokoomuksen lisäksi sdp, vasemmistoliitto, vihreät, rkp ja kristilliset.

Puolueiden verolinjoja seuranneen Pentin mukaan pääomatuloverotus noussee 28 prosentista 30 prosenttiin, mutta kokoomus haluaa tästä vastapalveluksia – esimerkiksi yhteisöveron tai tuloveron kevennyksiä.

Myös arvonlisäverosta voi aiheutua kitkaa, sillä kokoomus ja vihreät kannattavat sen korottamista, kun sdp puolestaan haluaa pitää sen ennallaan. Talouselämä arvioi eilen tiistaina, että vasemmistoliitto saattaisi hyväksyä alv:n korottamisen, jos se kompensoidaan pienituloisille ”tavalla tai toisella”.

vihreät  verotus  sdp  kokoomus  hallitusneuvottelut  vasemmisto 
Viite