Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Demokratia ottaa ensi syksynä pienen askeleen paperilta verkkoon

18.7.2012 13.49

Lasse Leipola

Kansalaisaloitteen taakse tarvittavien nimien kerääminen helpottunee huomattavasti ensi syksynä, kun Avoin ministeriö -palvelu aikoo tarjota mahdollisuutta sähköiseen allekirjoittamiseen. Lupaa sähköiseen keräämiseen on haettu viestintävirastolta. Toistaiseksi nimiä on pitänyt kerätä paperille.

”Teemme läheistä yhteistyötä järjestöjen ja kansanliikkeiden kanssa. Useimmat niistä odottavat, että sähköinen allekirjoittaminen julkistetaan, ennen kuin järjestöt lanseeraavat aloitekampanjansa. Tarvittavien 50 000 allekirjoituksen keräämiseen saa lain mukaan käyttää vain 6 kuukautta”, sanoo Avoimen ministeriön toiminnanjohtaja Joonas Pekkanen.

Nimien keräämisessä paperille on päässyt pitkälle ainakin eläinjärjestöjen turkistarhauksen vastainen aloite. Sen takana olevat järjestöt tiedottivat alkuviikosta, että 50 000 vaaditusta nimestä on ensimmäisen kahden kuukauden aikana saatu kerättyä yli puolet.

Avoimen ministeriön kautta aloitteita voi allekirjoittaa joko pankkitunnuksilla tai kännykällä. Kännykän käyttäminen vaatii tosin tarvittavan palvelun aktivoinnin kivijalkaliikkeessä.

Juttua on päivitetty 20. heinäkuuta. Toisin kuin jutussa annettiin alun perin ymmärtää, ei eläinjärjestöjen aloite ole ainoa nimienkeruuseen edennyt aloite.




Viite