Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juha Honkonen

EKOTEKNOA. Ympäristöystävällinen teknologia voi tulla näinkin ruohonjuuritasolle. Auringolla kuumeneva pannu.Juha Honkonen

EKOTEKNOA. Ympäristöystävällinen teknologia voi tulla näinkin ruohonjuuritasolle. Auringolla kuumeneva pannu.

Durbanin saavutus: teknologiakeskus

8.12.2011 18.03

Juha Honkonen

DURBAN. Ilmastokokouksessa saadaan hyvin todennäköisesti ainakin yksi konkreettinen saavutus: päätös teknologiakeskuksen perustamisesta. Kansainvälisiä neuvotteluja johtaa Suomen ympäristöministeriön kansainvälisten asiain johtaja Jukka Uosukainen.

”Se on ehkä konkreettisimpia hankkeita, joita täällä on agendalla. Ja se on hyvin pitkällä”, Uosukainen sanoo Vihreälle Langalle Durbanissa.

Yksimielisyys keskuksen perustamisesta on lähellä, ja se sinetöitynee kokouksen päättyessä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Suurin osa teksteistä, muun muassa isäntäorganisaatiota koskevan tarjouskilpailun kriteerit, on saatu sovittua.

Keskus perustettaneen ja sen isäntäkaupunki valittaneen seuraavassa ilmastokokouksessa Qatarissa vuoden päästä. Teknologiakeskuksen tehtäväksi tulisi kouluttaa kymmenittäin asiantuntijoita.

”Kehitysmaiden ihmiset voivat sitten kysyä heiltä opastusta vihreään teknologiaan ja uusiutuvaan energiaan liittyvistä asioista”, Uosukainen sanoo.

Budjetiksi on kaavailtu muutamaa kymmentä miljoonaa dollaria vuosittain. Rahat otettaisiin luultavasti ilmastorahastosta.

Torstaina neuvoteltiin lähinnä siitä, kuinka itsenäisesti keskus toimii ja kuinka se raportoi ilmastokokoukselle.

Durban  teknologiakeskus 




Viite