Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

goodmoodtv.com

Kyösti Karjula.
Agitaattori? Keskustan Kyösti Karjula peräänkuulutti vihreää vallankumousta.goodmoodtv.com

Agitaattori? Keskustan Kyösti Karjula peräänkuulutti vihreää vallankumousta.

Eduskunta odottaa vallankumousta

21.10.2009 14.20

Lasse Leipola

Oras Tynkkysen (vihr) johdolla laadittu ilmasto- ja energiapoliittinen selonteko on parhaillaan eduskunnan lähetekeskustelussa.

”Nyt on aika todelliselle vihreälle vallankumoukselle, joka perustuu vahvaan osaamiseen, kehittyneeseen ympäristöteknologiaan ja uusiutuviin luonnonvaroihin”, sanoi keskustan Kyösti Karjula puolueensa ryhmäpuheenvuorossa.

Hänen mukaansa talouskriisin runtelema maailma elää saranavaihetta.

”Me ratkaisemme, heilahtaako maailma eteenpäin kohti luonnontaloudellisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää kehitystä vai jatkammeko huoletonta tuhlausta tulevaisuudesta piittaamatta.”

Kokoomus esitti ryhmäpuheenvuorossaan, että ilmastotalkoissa ryhdyttään pikaisesti toimiin.

”80 prosentin päästövähennykset on kannatettava tavoite, mutta se vaatii suoranaisen vallankumouksen energian tuotannossa, liikkumisessa, asumisessa, rakentamisessa, kaavoituksessa ja muissa jokapäiväiseen elämään liittyvissä asioissa”, Marja Tiura sanoi.

Myös oppositiopuolue sdp kiitteli tiukkaa päästövähennystavoitetta. Ryhmäpuheenvuoron käyttänyt Pia Viitanen kuitenkin valitti, että hallituksen tavoitteet ovat ristiriidassa sen politiikan kanssa.

”Hallitus ei ole elvytystoimissaan käyttänyt mahdollisuutta ohjata talouden rakennemuutosta ympäristöystävällisempään suuntaan”, Viitanen sanoi.

ilmastonmuutos 




Viite