Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Edustajat Kettunen ja Hakkarainen paljastivat yhteiset kesäpuuhansa

11.9.2013 10.52

Lasse Leipola

Perussuomalaisten kansanedustajat Pentti Kettunen ja Teuvo Hakkarainen ovat selvittäneet Sodankylässä ja Ivalossa paikallisten asukkaiden suhtautumista toimenpidealoitteeseen, jossa ehdotetaan, että hallitus rajaa Urho Kekkosen kansallispuistosta alueen, jolla vihreiden eduskuntaryhmä voi paimentaa koppakuoriaisia ja seurata suurpetoja.

Viidestäkymmenestä haastatellusta paikallisesta vain kahdeksantoista kannatti aloitetta. Vastaajien enemmistö vastusti perussuomalaisten aloitetta.

”Selkeä enemmistö vastanneista ei halua, että vihreät tulisivat Lappiin harrastamaan heille ominaisia toimintojaan. Tämän kysymyksen yhteydessä vastaajat lausuivat hyvin väkeviä kommentteja, jotka eivät ole painokelpoisia”, tiedotteessa todetaan.

Selvitys on lähetetty myös eduskunnan puhemiesneuvostolle mahdollisia jatkotoimia varten. Kettunen ja puhemies Eero Heinäluoma (sd) sopivat keväällä aikalisästä omituisen aloitteen käsittelyssä.

Tiedotteen sisältämä kokoelma kansalaismielipiteistä

”Suomessa on liikaa suojelua, turhaa direktiivien laillistamista, järjenkäyttö tulee olla sallittua. Ympäristöpolitiikka on Suomessa naurettavaa! Kaivostoimintaa tulee katsoa kriittisesti. Vihreät tulee pistää UKK-kansallispuistoon mahdollisimman kauas! Koko vihreä puolue pitäisi lakkauttaa! Energiatodistus on väärä toimenpide. Kaivosten ympäristöhaitat estettävä! Luontoa on suojeltava siten, että suojelu ei saa viedä työpaikkoja! Keväällä karhun pyynti tulisi sallia! Luonnonsuojelu menee liikaa koppakuoriaispuolelle, estää turhaan kaivospuolta! Luonnonsuojelusta Suomessa päättävät ne, jotka eivät tiedä mitään! Vihreille alue Korvatunturin ympäristöön! Luonnonsuojelussa kuunneltava paikallista väestöä!”

Juttua on päivitetty kello 11.06.

luonnonsuojelu  vihreät  perussuomalaiset 
Viite