Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

hameenvihreat.fi

Eero Yrjö-Koskinen.
Ympäristö ensin. Eero Yrjö-Koskinen hamuaa eduskuntaan.hameenvihreat.fi

Ympäristö ensin. Eero Yrjö-Koskinen hamuaa eduskuntaan.

Eero Yrjö-Koskinen hamuaa eduskuntaan

11.10.2010 13.23

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen (vihr) asettuu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Ajatus ehdokkuudesta on kypsynyt syksyn aikana.

”Vakuutuin, että asiat eivät muutu riittävästi kansalaisjärjestövaikuttamisen kautta, vaan joskus on asetuttava itse ehdolle”, Yrjö-Koskinen sanoo.

Hän haluaa muun muassa olla jatkamassa tällä hallituskaudella alkunsa saaneita hankkeita, kuten ekologista verouudistusta, jossa painopiste siirtyy työn verotuksesta kulutuksen verotukseen.

”Monet ympäristöasiat jäävät eduskunnassa talouden jalkoihin. On kuitenkin tiedostettava, ettei talouskasvua voi enää ajaa ympäristönäkökulmaa huomioimatta.”

Yrjö-Koskinen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa kehitysyhteistyötehtävissä Boliviassa sekä virkamiehenä Euroopan parlamentissa.

Vihreiden listalla Hämeen vaalipiirissä ovat myös Sami Hietanen, Jukka Ilmonen, Auli Laine, Aleksi Mäntylä, Kirsi Ojansuu, Marko Suomi, Kristiina Vanhala-Selin ja Saara Vauramo.

vihreät  verotus  eduskuntavaalit 
Viite