Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eija-Riitta Korhola

Tuleva tohtori. Eija-Riitta Korhola tekee väitöskirjaansa ilmastopolitiikasta. Eija-Riitta Korhola

Tuleva tohtori. Eija-Riitta Korhola tekee väitöskirjaansa ilmastopolitiikasta.

Eija-Riitta Korholasta tulee ilmastotohtori

11.12.2008 14.06

Noora Jussila

Kokoomuksen euroedustaja, filosofian lisensiaatti Eija-Riitta Korhola tekee tohtorinväitöskirjaa ilmastopolitiikasta Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian laitokselle.

Korholan väitöskirja sai alkunsa jo ennen kuin hän lähti mepiksi. Lisensiaattityönsä hän teki teknologisen ajattelun murroksesta, ja väitöskirjan piti alunperin käsitellä samaa aihetta.

"Säädän väitöskirjaa uusiksi, kun huomasin, että minulle on kertynyt paljon aineistoa ilmastopolitiikasta. Olisi sääli jättää tekemättä, kun on niin hyvän aineiston äärellä ja ilmastopolitiikassa on niin mielenkiintoinen vaihe. Se alkaa saada sävyjä", Korhola sanoo.

Korholan käyttämä tutkimusmenetelmä on diskurssianalyysi, ja väitöskirja esittelee vaihtoehtoisia ratkaisumalleja ilmastopolitiikasta.

"Se on pitkälti Kioton sopimuksen ja muiden ilmastosopimusten analyysiä. Olen ollut myös Japanissa tutustumassa ilmastopolitiikan resepteihin. Kartoitan eri leirien ajattelua."

Korhola aikoo tehdä väitöskirjaa työn ohella. Sen valmistumista hän ei vielä uskalla arvioida. Valmista ei kuitenkaan tule kuulemma ainakaan ennen vuotta 2010.




Viite