Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr/ Deep Frozen Shutterbug (CC-BY-NC)

Brabusin tuunaama Smart.
Elektro-luksusta. Brabus on tuunannut Smart-kaupunkiauton lisäämällä siihen nahkaistumet ja Teslan urheilullisen sähkömoottorin.Flickr/ Deep Frozen Shutterbug (CC-BY-NC)

Elektro-luksusta. Brabus on tuunannut Smart-kaupunkiauton lisäämällä siihen nahkaistumet ja Teslan urheilullisen sähkömoottorin.

Eko-Trabant ja Frankfurtin automessujen muut kuumat sähköautot

21.9.2009 15.48

Lasse Leipola

Suuret autovalmistajat ovat esitelleet Frankfurtin auto messuilla tulevia sähköautoja. Amerikkalainen Treehugger-ympäristösivusto on listannut mielenkiintoisimmat ajopelit:

Renault Kangoo on tulossa myyntiin 2011. Auton kantama on 160 kilometriä ja huippunopeus 113 kilometriä tunnissa.

Ford Focus BEV kulkee yhdellä latauksella 120 kilometriä. Auto on jo testattavana Britanniassa ja sen on määrä tulla markkinoille 2011.

Citroenin suunnittelemalla sähköautolla on myöskin 120 kilometrin kantama. Ranskan postilaitos on kaavaillut viidensadan ”sähkösitikan” hankkimista.

Huyndain sähköauto tulee ensi vuonna Korean markkinoille ja sen kantama on yhdellä latauksella noin 150 kilometriä.

Myös BMW kehittelee sähköautoa. Prototyyppiä on valmistettu peräti 612 kappaletta ja niillä on jo aloitettu kattavat testit. Tuotantoon menevä malli saattaa kuitenkin olla myös polttomoottorilla varustettu hybridi.

Audin e-tron on kallis ja näyttävä urheiluauto, josta valmistetaan vain rajoitettu erä. Autoilla on 250 kilometrin kantama ja ne tulevat myyntiin vuonna 2012.

Volkswagenin e-motion on näillä näkymin tulossa markkinoille vuonna 2013. Kantama on noin 130 kilometriä.

Hieman pienemmälle yleisölle tarkoitettu ja muun muassa George Clooneyn käytössä oleva Tesla oli myös esillä tapahtumassa. Sporttisten sähköautojen hinta on noin 99 000 dollaria.

Frankfurtissa esiteltiin myös eksoottisia konseptiautoja. Muun muassa itäsaksalaisesta Trabantista tehdään auringolla lämpeävä sähköauto, jos tarvittava rahoitus löytyy.

Kuvia jutussa mainituista autoista löytyy Treehuggerin sivuilta.

sähköautot 




Viite