Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastotalkoot.fi

Kolmas ekoteko. Aiemmin kampanjassa on esitelty muun muassa vähähiilistä perhettä. Ilmastotalkoot.fi

Kolmas ekoteko. Aiemmin kampanjassa on esitelty muun muassa vähähiilistä perhettä.

Ekolomailua esittelevä mainosspotti illalla Nelosella

27.8.2008 12.07

Vihreä Lanka

Maria!-show'n ensi-illassa Nelosella nähdään tänään keskiviikkona Ilmastotalkoot-mainosspotti vähähiilisestä lomailusta. Spotin on suunnitellut mainostoimisto PHS ja sen on ohjannut Mika Korkeamäki.

Spottitalkoissa oli Demos Helsingin mukaan noin 25 elokuva-alan ammattilaista ja kymmeniä vapaaehtoisia näyttelijöitä.

PHS:n suunnittelemat, vähähiilistä matkailua esittelevät mainokset ovat näkyneet elokuun aikana elokuvateattereissa, radiossa ja digitaalisissa näytöissä asemilla.

Mainos on osa markkinointi- ja media-alan Ilmastotalkoot-kampanjaa. Kampanja muistuttaa, että lomamatka kuluttaa lähes vuoden päästökiintiön.

Yhden hengen edestakainen lento Thaimaahan tuottaa 1800 kiloa hiilidioksidia, vaikka ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi jokainen saisi aiheuttaa vain 2 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Ilmastotalkoot-kampanjan
vinkit ekolomailuun

1. Mieti vaihtoehtoisia lomia.

2. Vältä lentämistä. Muut matkustustavat ovat, pikalauttaa lukuun ottamatta, lentämistä ilmastoystävällisempiä. Suomessa juna on selvästi ympäristöystävällisin matkustustapa.

3. Jos kuitenkin lennät, vältä välilaskuja ja lennä mahdollisimman täysillä ja uusilla koneilla.

4. Lomaile pidempään ja harvemmin. Näin ollen matkan ilmastovaikutus jakautuu pidemmälle ajalle. Sen sijaan, että menisit kahdeksi viikoksi kaukolomalle, mene kuukaudeksi tai korvaa pitkä viikonloppu Pariisissa viikon tai parin lomalla Ranskassa.

5. Lomaile perillä ympäristöystävällisesti. Asu ympäristöystävällisessä hotellissa ja säästä sähköä sekä vettä. Ekoturismi on vastuullisen yrityksen järjestämänä myös hyvä vaihtoehto.

Lähde: Ilmastotalkoot.fi
Viite