Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Ilmasto vai verotus? Energiatehokkuuden huomioiminen kotitalousvähennyksen perusteissa on Jan Vapaavuoren mukaan hankala toteuttaa. Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Ilmasto vai verotus? Energiatehokkuuden huomioiminen kotitalousvähennyksen perusteissa on Jan Vapaavuoren mukaan hankala toteuttaa.

Ekoremonttien kotitalousvähennys tyssää verotukseen

21.8.2009 12.13

Lasse Leipola

Energiatehokkuuden huomioiminen remonttien kotitalousvähennyksessä on asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok) mukaan hyvä mutta hankalasti toteutettava idea.

Vihreät esittivät viime tiistaina, että energiatehokkuutta parantavista remonteista saisi muita korkeamman kotitalousvähennyksen.

”Siinä on vastakkain energiatehokkuus ja verotuksen yksiselitteisyys”, Vapaavuori sanoo.

Hänen mukaansa ei voida edellyttää, että verottaja osaa arvioida, mikä remontti on energiatehokas ja mikä ei. Toinen vihreä esitys, sähkölämmityksen rajaaminen passiivienergiataloihin, ei saa Vapaavuorelta kannatusta.

”Käytettävä energia pitäisi huomioida osana energiatehokkuusvaatimuksia. Silloin valinnat ohjautuisivat markkinaehtoisesti. Esimerkiksi jos talo lämmitetään öljyllä, muut vaatimukset olisivat tiukemmat.”

energiatehokkuus  ekorakentaminen 
Viite