Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sikatehtaat.fi

Sikatehtaat.fi
Paljastuksia possuista. Sikatehtaat.fi -sivustolla on tuoretta kuvamateriaalia kymmeniltä suomalaisilta tiloilta.sikatehtaat.fi

Paljastuksia possuista. Sikatehtaat.fi -sivustolla on tuoretta kuvamateriaalia kymmeniltä suomalaisilta tiloilta.

Eläinten oikeuksista kiistellään tänään televisiossa

10.12.2009 9.13

Lasse Leipola

Keskustelu eläinsuojelusta jatkuu tänä iltana Ylen TV1:ssä, kun Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) osallistuvat aihetta käsittelevään A-talk -ohjelmaan.

Suomalaisten sikatilojen olot nousivat eilen keskiviikkona esille, kun A-studio esitti tuoretta kuvamateriaalia, joka paljasti, millaisissa oloissa sikoja pidetään.

”Vuoden 2007 kuvat, niiden jälkeen suoritetut Eviran tarkastukset ja nyt julkistetut uudet kuvat yksinkertaisesti kertovat siitä, että se, mitä näissä kuvissa näimme ja näemme, on suomalaisen lihantuotannon arkipäivää. Lain vaatimukset ovat niin alhaalla, että se sallii laajamittaisen eläinten heikon kohtelun”, Tuomivaara sanoo Animalian tiedotteessa.

Oikeusministeriö valmistelee uudistusta, jossa rikoslakiin lisätään törkeän eläinsuojelurikoksen nimike. Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto MTK ilmoitti viikonloppuna vastustavansa uudistusta.

A-talk tänään TV1:ssä kello 21.05. Anttilan ja Tuomivaaran lisäksi keskusteluun osallistuvat Oikeutta eläimille -järjestön Anne Nieminen ja sikafarmari Hannu Koivisto.

Tänään vietetään kansainvälistä eläinten oikeuksien päivää.

eläinoikeudet 
Viite