Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Elämänkatsomustiedon suosio oppiaineena kasvaa

5.7.2010 14.34

Saija Räsänen

Peruskoulun elämänkatsomustiedon oppilasmäärä kasvoi viime vuonna noin 4,5 prosenttia edellisestä lukuvuodesta, kertoo elämänkatsomustiedon opetuksen tiedotus. Oppilaiden määrä kasvoi kaikissa maakunnissa, mutta suurinta nousu oli Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Evankelisluterilaisen ja ortodoksisen uskonnon oppilasmäärät sen sijaan laskivat viime vuonna, vaikka evankelisluterilaista uskontoa opiskelee edelleen valtaosa oppilaista.

Elämänkatsomustiedon opetukseen osallistuu perusopetuksessa olevista lapsista ja nuorista noin kolme prosenttia. Eri maakuntien välillä on kuitenkin huomattavia eroja. Ahvenanmaalla ei ole lainkaan elämänkatsomustiedon oppilaita, vaikka ruotsinkielisiä oppikirjoja löytyy useita.

Elämänkatsomustiedon suosio kasvaa iän myötä: kun alaluokilla ainetta opiskelee hiukan alle kolme prosenttia, lukion viime vuonna päättäneistä sitä opiskeli 5,4 prosenttia.

Elämänkatsomustieto on uskontokuntiin kuulumattomille tarkoitettu oppiaine peruskoulussa ja lukiossa. Kyseessä on monitieteinen oppiaine, johon kuuluu aineksia filosofiasta, yhteiskuntatieteistä ja kulttuuritieteistä.

Kokoomus linjasi alkukesän puoluekokouksessaan, että puolue kannattaa nykyisen uskonnonopetuksen korvaamista kaikille yhteisellä uskontotiedolla.

 

 

koulutus 
Viite