Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sirkus Finlandia

Mies ja merileijona.
Lajille tyypillistä käytöstä? Sirkus Finlandian merileijona Cecil ja Ingo Stiebner esiintyvät tänäkin kesänä eri puolilla Suomea. Sirkus Finlandia

Lajille tyypillistä käytöstä? Sirkus Finlandian merileijona Cecil ja Ingo Stiebner esiintyvät tänäkin kesänä eri puolilla Suomea.

Eläinsuojelijat haluavat eroon sirkuseläimistä

28.4.2009 13.28

Vihreä Lanka

Helsingin eläinsuojeluyhdistys  Hesy haluaa eläimet pois sirkuksista. Järjestö nostaa asian esille Suomen suurimman sirkuksen aloittaessa uuden kiertueensa.

”Sirkus Finlandian merileijonien paikka olisi valtameren rannalla eikä ympäri Suomea kuljetettavassa matkauima-altaassa”, sanoo Hesyn tiedottaja Riikka Suominen.

Järjestö muistuttaa, että sirkus ei pysty tarjoamaan eläimelle sellaisia olosuhteita, joissa se pääsee toteuttamaan lajilleen tyypillistä käytöstä. Hesyn mukaan eniten sirkuksissa kärsivät luonnonvaraiset eläimet, mutta seuraeläimillekin on vaikea taata hyvät olot. 

Hesyn mukaan eläinten käyttö sirkuksissa on kansainvälinen ongelma. Euroopassa on jopa 100 kiertävää sirkusta, joista useimmat käyttävät esityksissään eläimiä. Eläinsuojelujärjestöt ovat jo kauan toivoneet EU:n puuttuvan asiaan lainsäädännöllä.

Euroopan maista Itävalta on jo kieltänyt kaikkien luonnonvaraisten eläinten käytön sirkuksissa. Kielto koskee myös vankeudessa syntyneitä villieläimiä.

Suomessa eläinsuojelulaki määrittelee, mitä lajeja sirkuksissa ei saa käyttää.

eläinoikeudet 
Viite