Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uefa

UEFA:n Respact-logot.
kunnioitusta. Uefa kampanjoi rasismia vastaan ja ympäristön puolesta. Työntekijöiden oikeuksia ei mainita. Uefa

kunnioitusta. Uefa kampanjoi rasismia vastaan ja ympäristön puolesta. Työntekijöiden oikeuksia ei mainita.

EM-kisatuotteiden valmistaja irtisanoi työntekijöitä laittomasti

9.6.2008 12.58

Vihreä Lanka

Jalkapallon EM-kisojen fanituotteita valmistava turkkilainen Mink Tekstil -tehdas antoi kenkää 52 työntekijälleen, kun nämä liittyivät ammattiliittoon. Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK kertoo sivuillaan, että työntekijöitä oli uhkailtu palkanalennuksilla ja tehtaan siirtämisellä.

Irtisanomiset olivat Turkin työtuomioistuimen mukaan laittomia ja tehdas määrättiin palkkaamaan 49 työntekijää takaisin töihin. Kolmen työntekijän kohdalla oikeus määräsi rahallisia korvauksia, koska työntekijät olivat jäämässä eläkkeelle.

Tuomiot säilyivät muuttumattomina ylemmässä oikeusasteessa, mutta tehdas ei ole ottanut erottamiaan työntekijöitä takaisin.

Tekstiilityöntekijöiden kansainvälinen ammattiliitto ITGLWF vetoaa Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtajaan Michel Platiniin, jotta tämä käyttäisi henkilökohtaista vaikutusvaltaansa korjatakseen epäkohdat EM-kisatuotteita valmistavalla tehtaalla.

Uefa käynnisti maaliskuussa Respect-aloitteen ympäristön kunnioittamiseksi sekä suvaitsevaisuuden lisäämiseksi.

”Koko aloite on pelkkä farssi, jos Uefa ei toimi pikaisesti sen varmistamiseksi, että kunnioitus ulottuu myös kaikkiin Euro 2008 -tuotteita valmistaviin työntekijöihin”, Ammattiliiton pääsihteeri Neil Kearney sanoo.

ihmisoikeudet  työelämä 
Viite