Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Sosiaalikeskus Sataman piha.
Kiistelty piha. Sosiaalikeskus Sataman pihalla asuvien romanien kohtalosta väännetään kättä.Lasse Leipola

Kiistelty piha. Sosiaalikeskus Sataman pihalla asuvien romanien kohtalosta väännetään kättä.

Emma Kari: "Varmasti häätöön löytyy uusiakin keinoja"

15.10.2010 11.14

Saija Räsänen

Sosiaalikeskus Satama on jälleen saanut luvan jäädä paikoilleen Kalasatamaan. Helsingin kiinteistövirasto päätti eilen torstaina, että se hakee rakennusvalvonnasta muutosta, jolla rakennus muutetaan toimistosta kokoontumistilaksi.

"On vain kohtuullista, että kunnioitetaan demokraattista päätöksentekoa, eikä kävellä nuorisolautakunnan ja kaupunginhallituksen päätöksen yli teknisillä syillä", sanoo nuorisolautakunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Emma Kari.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja romanityöryhmän vetäjä Jarmo Räihä ovat vastustaneet niin sosiaalikeskuksen toiminnan jatkoa kuin romanien leiriytymistä sosiaalikeskuksen pihamaalle.

Kaupunginhallitus kuitenkin päätti viime viikolla, etteivät sosiaalikeskuksen pihalle leiriytyneet romanit ole syy purkaa Vapaa katto ry:n vuokrasopimusta.

Tällä viikolla kaupungin rakennusvalvonta halusi sosiaalikeskuksen toiminnan loppuvan, koska Kalasataman rakennukset on rakennettu alun perin toimistokäyttöön.

"Tämä on ihan naurettavaa. Siitä lähtien, kun romanileiri perustettiin, nuoria on kiusattu milloin milläkin tekosyyllä. Varmasti häätöön löytyy vielä uusiakin keinoja, kun Pajunen ja Räihä pistävät päänsä yhteen – en yhtään epäile, että tämä jää tähän", Kari sanoo.

 

maahanmuutto  kerjääminen  romanit 
Viite