Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Energiateollisuus lyttää Metalliliiton ydinvoimakampanjan

5.10.2009 15.34

Josi Tikkanen

Energiateollisuus on avannut ydinreaktioita-nimisen blogin, jossa järjestön asiantuntijat sekä vierailijat kirjoittavat ydinvoimaan liittyvistä asioista.

"Haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, että ydinvoimakeskustelua käydään avoimesti, läpinäkyvästi ja rehellisesti. Ydinvoima-aiheisessa verkkokeskustelussa on totuttu ääripäiden nokitteluun, johon sivullisten on vaikea liittyä", blogin päätoimittaja Anna-Maria Länsimies kertoo Energiateollisuuden tiedotteessa.

Viime viikolla Metalliliitto aloitti yhteistyössä Teknologiateollisuuden kanssa Energia ja hyvinvointi -kampanjan ydinvoiman puolesta. Nyt alkaneessa Energiateollisuuden blogissa Metalliliiton kampanja saa pyyhkeitä tyylistä.

"Ilman ydinvoimaa teollisuustuotanto loppuu Suomesta, niin kalliiksi se käytännössä muodostuu. Mutta tuo tapa ja nuo 'kansan syviä rivejä' puhuttelevat argumentit?! Apua!" päätoimittaja Länsimies kirjoittaa blogissa.

Metalliliiton kampanjan verkkosivujen sisältöä on jo poistettu. Sivuilla olevassa "on ok" -kohdassa todettiin aikaisemmin muun muassa, että on ok:

"Lähteä lentäen hyvässä seurassa, esimerkiksi perheen kanssa kunnolliselle lomalle tropiikkiin – vaikkapa Thaimaahan", "hypätä autoon ja ajaa katsomaan vanhaa äitiä muutaman kilometrin päähän, vaikka julkisillakin pääsisi" ja "nauttia juustoja, salaattia ja lasillinen viileää valkoviiniä säteilylämmittimen lämmössä, vaikka muuten olisi liian kylmä terassilla istumiseen".

Sivusto myös linjaa, että jo YK:n ihmisoikeusjulistus edellyttää, että suomalaisille on tarjolla riittävästi kohtuuhintaista energiaa.

ydinvoima  teknologia 


Lisää aiheesta:



Viite