Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.blairwilson.ca

Blair Wilson.
Maansa ensimmäinen. Blair Wilson, entisestä liberaalista tuli eilen vihreä. www.blairwilson.ca

Maansa ensimmäinen. Blair Wilson, entisestä liberaalista tuli eilen vihreä.

Ensimmäinen vihreä Kanadan parlamenttiin

1.9.2008 9.25

Vihreä Lanka

Kanadan vihreät ovat saaneet ensimmäisen edustajansa maan parlamenttiin. Entinen liberaalisen edustaja Blair Wilson ilmoitti eilen liittyneensä Kanadan vihreisiin.

”Tänään tehdään historiaa. Olen kiitollinen herra Wilsonin periaatteellisesta uskosta siihen, että vihreät ansaitsevat äänen parlamentissa”, puolueen puheenjohtaja Elizabeth May kiitteli tiedotteessa.

Kanadan vihreille parlamenttipaikka on tärkeä, sillä vain parlamentissa edustetut puolueet saavat ottaa osaa television vaalitentteihin.

”Sen lisäksi, että kannatan uuden puolueeni linjauksia, uskon, että Elizabeth Mayn saaminen johtajien väittelyihin oikeuttaa aiemmat vaikeuteni”, Wilson totesi.

Hän jätti liberaalipuolueen viime vuoden lokakuussa taloussotkujensa vuoksi. Siitä lähtien hän on istunut parlamentissa sitoutumattomana.

Uutistoimisto Reutersin mukaan konservatiivihallituksen pääministeri Stephen Harper julistaa uudet vaalit vielä lähiviikkoina. Vaalit järjestetään todennäköisesti lokakuun 14. päivä, kertoo pääministerin avustaja.

”Vihreiden kriittinen ääni kuuluu nyt voimakkaammin kuin koskaan ennen. Aion työskennellä kovasti Kanadan ensimmäisenä vihreänä parlamenttiedustajana”, Wilson vakuutti.

vihreät  vaalit 
Viite