Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ekoteot vastakkain? Onko Suomenojalla tilaa sekä linnuille että metrolle?

Ekoteot vastakkain? Onko Suomenojalla tilaa sekä linnuille että metrolle?

Espoossa ratkotaan mahtuvatko linnut ja metro Suomenojalle

23.4.2010 14.12

Noora Jussila

Espoossa valmistaudutaan vääntöön Suomenojan alueen tulevaisuudesta. Viime vuoden lopulla Suomenojalta päätettiin siirtää pois jätevedenpuhdistamo, jonka seurauksena kaupungin maata vapautuu rakentamiselle.

Länsimetron on suunniteltu jatkavan matkaansa Matinkylästä Kivenlahteen, ja Suomenojan aseman kylkeen on kaavailtu 11 000 asukkaan asuinaluetta.

Ongelmana on, miten läheinen arvokas lintukosteikko otetaan huomioon. Suomenojan lintualueella pesii monia uhanalaisia lajeja. Lintuyhdistys BirdLife haluaa, että lintukosteikko liitettäisiin osaksi Natura-aluetta.

BirdLife on tehnyt asiasta valituksen Euroopan komissiolle joka parhaillaan selvittää asiaa. Espoon kaupunginhallitus pohtii alueen kehittämistä maanantaina.

”Nyt on varmistettava, että lintukosteikon suojelu on alueen suunnittelun keskeinen lähtökohta alusta asti”, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr).

”Espoolla on mahdollisuus tehdä luontokohteesta uuden asuinalueen vetovoimatekijä. Se vaatii kuitenkin, että suojelu nähdään mahdollisuutena eikä välttämättömänä pahana.”

 

luonnonsuojelu  liikenne 




Viite