Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

sxc

sarvikuono
Sarven tähden. Salametsästäjien mielestä sarvi näyttää paremmalta lääkkeessä tai tikarin kahvassa kuin sarvikuonon päässä.sxc

Sarven tähden. Salametsästäjien mielestä sarvi näyttää paremmalta lääkkeessä tai tikarin kahvassa kuin sarvikuonon päässä.

Etelä-Afrikan luonnonpuiston viimeinen naarassarvikuono kuoli salametsästykseen

19.7.2010 10.15

Saija Räsänen

Salametsästäjät ovat tappaneet viimeisen naarassarvikuonon Krugersdorp parkin luonnonpuistossa Etelä-Afrikassa arvokkaan sarven takia. Asiasta kertoo Guardian.

Salametsästäjät käyttivät rauhoittavaa ainetta sisältävää asetta tainnuttaakseen yhdeksänvuotiaan sarvikuonon. Eläin kuoli verenvuotoon sarven poistamisen jälkeen.

Eläintensuojelijat kaipaavat nyt viranomaisapua salametsästäjiä vastaan.

"Olemme tekemisissä hyvin järjestäytyneiden rikollisten kanssa. Poliisin täytyy auttaa luonnonpuistoja, koska ne eivät ole lainkaan valmistautuneet käsittelemään rikoksia näin ammattimaisella tasolla", sanoo Etelä-Afrikan kansallispuistojen tiedottaja Wanda Mkutshulwa Guardianille.

Sarvikuonon sarvet koostuvat ihmisen hiuksen kaltaisesta keratiinikuidusta, ja monissa afrikkalaisissa kulttuureissa niiden ajatellaan olevan perinteisten lääkkeiden välttämättömiä ainesosia.

Uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa seuraava komissio Cites varoittaa, että salametsästys on nyt yleisempää kuin koskaan. Aasian taloudellinen kasvu on saanut aikaan oikean sarvibuumin, ja Lähi-idässä sarvia käytetään koristeellisten tikarien kädensijoina.

Viime vuonna 129 sarvikuonoa sai surmansa sarvien metsästyksen vuoksi Etelä-Afrikassa, ja tänä vuonna eläimiä on surmattu 136. Eläintensuojelijat arvioivat, että Afrikassa on jäljellä 18 000 sarvikuonoa, kun määrä 1970-luvulla oli 65 000.

 

 

eläintensuojelu  salametsästys 
Viite