Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Etuudet jäihin? "Ei enteile hyvää kehysriihen hengestä"

2.3.2012 13.21

Lasse Leipola

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö Vino tyrmää ”Kataisen hallituksen riveistä kantautuneet vihjailut” indeksiin sidottujen etuuksien jäädyttämisestä.

“Esitys ei enteile hyvää maaliskuussa alkavan kehysriihen hengestä. Valtiontalouden tasapainottamisessa on varmistettava, että nykyistä taloustilannetta ei syvennetä lamaksi lyhytnäköisillä leikkauksilla, jotka kohdistuvat kaikkein heikoimpiin”, toteaa puheenjohtaja Aleksi Laine Vinon tiedotteessa.

Järjestö myöntää, että valtiontalouden leikkaukset ja veronkorotukset ovat hallituskauden aikana todennäköisesti välttämättömiä. Sen mukaan paino tulisi kuitenkin olla viime hallituskaudella aloitetun vihreän verouudistuksen jatkamisessa.

“Valtiontalouden tasapainotuksessakin on jatkettava Suomen ekologista peruskorjausta. Laman helpottaessa rakenteiden ja kannusteiden on oltava kunnossa, ettei kasvu lähde rullaamaan ympäristön kustannuksella, kuten tapana on ollut”, puheenjohtaja Hanna Hakko sanoo.

Vino toivoo yhteiskunnan rakenteita uudistavia ja sukupolvien kannalta oikeudenmukaisia ratkaisuja ”juustohöyläilyä muistuttavan kamreeripolitiikan sijaan”.

vihreät 




Viite