Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

EU ei malta odottaa IMO:a vaan selvittää päästövähennyksiä omin päin

2.10.2012 12.34

Lasse Leipola

EU:n ja Euroopan ulkopuolisten suurvaltojen välejä on kiristänyt EU:n yksipuolinen päätös aloittaa lentoliikenteen päästökauppa. Vastaavia markkinaehtoisia päästövähennyksiä suunnitellaan myös laivaliikenteeseen.

Liikennekomissaari Siim Kallas ja ympäristökomissaari Connie Hedegaard väläyttivät eilen maanantaina antamassaan julkilausumassa, että asia voisi edetä EU-tasolla jo ensi vuonna.

”Keskustelut maailmanlaajuisista toimenpiteistä ovat käynnissä (YK:n merenkulkujärjestö) IMO:ssa, mutta me tarvitsemme väliaskelmia saavuttaaksemme päästövähennyksiä pikaisesti”, komissaarit kirjoittavat.

Julkilausuman mukaan ensimmäinen askel olisi luotettava seurantajärjestelmä alusten polttoaineen kulutukselle. Komissaarien mukaan tämä ajaisi asiaa eteenpäin ja hyödyttäisi myös IMO-prosessia.

”Merikuljetusala on itse parhaassa asemassa ottaakseen ohjakset nopeiden ja tehokkaiden päästövähennyksien saavuttamiseksi”, komissaarit toteavat ja muistuttavat, että tämä säästää kuluja ja varmistaa, että ala on valmis tulevaisuuteen.

IMO:ssa sovittiin vuonna 2011 laivojen energiatehokkuusindeksistä, mutta se koskee vain vuonna 2015 ja sitä myöhemmin valmistuneita laivoja.

päästöt  laivaliikenne Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri